Friday, October 28, 2011

Ikkuna Afrikan kauneuteen


Kaikki me kaipaamme kauneutta. Ainakin minun täytyy välillä nähdä jotakin oikein kaunista, varsinkin kun joka päivä tietokoneeni ruutu tuo eteeni kuvia nälänhädästä ja tulvista.

Kun ajattelet Afrikkaa, mikä kuva tulee ensimmäisenä mieleesi? Tällä hetkellä minä näen aliravittuja ihmisiä, mutta en haluaisi sen olevan niin!
 
Taistelen tätä vastaan mm. katsomalla ghanalaisen valokuvaajan Nana Kofi Acquahin upeita kuvia. nanakofiacquah.blogspot.com
 

Katsokaa tuota naista punaisessa mekossa käärme kaulallaan. Vau! Acquahin blogissa on valtavasti muitakin hienoja värikkäitä muotokuvia sekä kuvia afrikkalaisesta arjesta.
 
Viimeisin postaus on upea kuvapläjäys Norsunluurannikolta. nanakofiacquah.blogspot.com/2011/10/coast-of-many-colours.html
”Norsunluurannikko on ollut uutisissa monista syistä… joista suurin osa on ollut ei niin positiivisia tai jopa aivan hirvittäviä. Minulla on ollut etuoikeus valokuvata maassa nyt viikon ajan, ja koska tämä on ensimmäinen kerta viime sodan jälkeen, en voi kuin taas ihailla tämän kauniin maan ihmisiä.”
Acquahin mukaan hänen bloginsa on se paikka, jossa hän ”paasaa”. Hän kirjoittaa tietenkin valokuvauksesta, miten uutta taidevalokuvaus on Afrikassa, jossa valokuvaaja on ollut häät ja hautajaiset dokumentoinut käsityöläinen nanakofiacquah.blogspot.com/2011/09/new-neighbours-african-photographer-and.html .
 
Yhtä hyödyllisiä kuin puoliksi paistettu leipä

Acqyah kirjoittaa myös laadukkaan koulutuksen tärkeydestä nanakofiacquah.blogspot.com/2011/08/remember-children.html
”On sydäntä särkevää katsoa nuorten terävien mielten tylsyvän huonon koulutuksen takia. Surullisinta on, että suurin osa näistä nuorista on yhtä hyödyllisiä kuin puoliksi paistettu leipä. Sitä ei voi syödä… ja jauhot, voi ja aika ovat menneet hukkaan. Hyvä koulutus on tärkein yksittäinen lahja, minkä valtio voi antaa kansalaisilleen.”

Eräänä aikaisena aamuna Nana Kofi Acquah käsitti, miten kovia ghanalaiset ovat tekemään töitä. Hän oli liikkeellä jo aamukuudelta, koska tarvitsi kuviinsa aamun valoa.  

”Olin ällistyksissäni liikenneruuhkasta… ihmiset kiirehtivät toreille… Tavallinen ghanalainen herää aamuneljältä. Kyllä, neljältä. Hän lakaisee, siivoaa, laittaa aamiaista, kylvettää ja ruokkii lapset ennen töihin lähtöä. Kysymys onkin, jos he ovat noin työteliäitä, miksi he ovat köyhiä?” 
Jos sinulla on minuuttikin aikaa, kurkista Acquahin kuvia. Näet miten kaunista elämä voi olla – ja miten kaunista sen pitäisi olla kaikkialla Afrikassa. 

Terveisin
Ulla

No comments:

Post a Comment