Thursday, April 21, 2011

AfriGadget – afrikkalaista kekseliäisyyttä



Viimeksi kerroin epäonnestani blogistina. Tänään uskaltauduin sivustolle, josta olin saanut viruksen koneeseeni ja sielläpä oli teksti:  ”Taistelemme parhaillaan virusta vastaan, joka oli päässyt palvelimellemme.” No hyvä! Olinkin ihmetellyt että sain viruksen juuri tältä sivulta, koska sen tekijät ovat selvästi ammattilaisia. Sivu näyttää nyt toimivan normaalisti, mutta jos koneesi ruudulle aukeaa ikkuna, joka teeskentelee olevansa virustorjuntaohjelmisto, poistu sivustolta. 

AfriGadget on sivusto, joka esittelee afrikkalaista kekseliäisyyttä. (gadget: suom. vekotin, laite, härpätin)

Joukko blogikirjoittajia ja lukijoita tuottaa sivustolle kuvia, videoita ja tarinoita eri puolilta Afrikkaa. Sivusto todistaa, kuinka afrikkalaiset pystyvät luovalla tavalla tekemään tarpeellisia laitteita siitä vähästä, mitä heillä on, sekä voittamaan vaikeuksia elämässään.

Uusimpia sivulla esiteltyjä keksintöjä on ison ulkomainostaulun (kuva yllä) uusiokäyttö talon kattomateriaalina – pitää vettä! Todella liikuttava on kuvasarja siitä, miten lastenkodin pojat tekevät jalkapallon muovipusseista ja narusta. Tässä yksi kuvista: 



Vielä liikuttavampi on video kamerunilaisesta ”kauko-ohjattavasta”autosta. Kannattaa katsoa. Voi tulla tippa linssiin. Meidänkin kotona lastenhuoneet pursuavat leluja, mutta monet pienet pojat ja tytöt  joutuvat väkertämään autonsa tai muut lelunsa itse.

Muita hyviä:

 

Kakankuljetusmoottoripyörä (Poop piki piki) biokaasujärjestelmää varten (piki piki on moottoripyörä kiswahilin kielellä)



AfriGadgetilla on myös Facebook-sivu. AfriGadget on enemmän kuin blogi,se on yhteisö, jossa ihmiset voivat jakaa ideoitaan.

Tämä oli teknologiasarjan ensimmäinen osa. Seuraava osa esittelee hieman monimutkaisempaa – muttei mitenkään vähemmän innovatiivista – teknologiaa .

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!
Terveisin
Ulla

No comments:

Post a Comment